YOUR MESSAGE. OUR PURPOSE.

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

State of Angelia – Näin saat ihmiset tuntemaan brändisi some-tarinoiden avulla

Kuluneiden neljän viikon aikana olemme kiinnittäneet huomion siihen, kuinka hyvin amerikkalaisyritykset tuovat brändinsä somessa tunnetuksi. Näin sosiaalisen median ja digitaalisuuden aikakaudella on syytä tehdä sisältöä, joka luo vahvaa brändimielikuvaa ja erottautuu muusta sisällöstä.

Ihmiset rakastavat kuulla, katsella ja jakaa tarinoita, jotka koskettavat heitä. Story-ominaisuus Instagramissa, Facebookissa ja Snapchatissa kannustaa kertomaan tarinaa, enemmän kuin koskaan. Sen sijaan, että katselu keskeytetään mainoksella – yrityksesi voi jakaa aidon tarinan, joka koskettaa katsojaa ja saa samalla hänet kiinnostumaan brändistäsi.  

Viisi vinkkiä, jotka kannattaa ottaa huomioon yrityksesi some-tarinaa luodessa

1. Hyödynnä henkilöstöä 
Katselijat haluavat nähdä aitoja ihmisiä ja rakentaa tätä kautta luotettavuutta. Esimerkiksi kuljetuspalvelu Lyftin esimerkki henkilöstön ja aitojen ihmisten hyödyntämisestä on nerokasta asiakaspalvelua ja tunnettuuden nostamista.

Yrityksen ei tarvitse työllistää koko henkilöstöä luomaan tarinaa, mutta tarinan tekijä voi nostattaa henkilökohtaisia yksityiskohtia esille työntekijöistä ja tuoda tätä kautta laajemmin henkilöstöä esille. On myös hyvä tapa tuoda muutamat tutut tunnistettavat kasvot, minkä avulla pystyy luomaan henkilökohtaisemman suhteen katsojalle.

2. Luo kohtauksia
Esteettisyys on kaunista ja kannustaa seuraajia jakamaan kuvia. Mikäli sinulla on kivijalkaliike tai
esimerkiksi kahvila, jonne asiakkaat voivat saapua – on mahdollista luoda kohtaus tai yksityiskohta, jonka avulla voit saada ihmiset saapumaan paikan päälle. Mielenkiintoiset, kauniit ja värikkäät paikat kiinnostavat Instgramissa ja saavat ihmiset jopa etsimään niitä. Tätä varten kannattaa nähdä vaivaa, koska se varmasti tuottaa tulosta ja lisää näkyvyyttä.

Esimerkiksi Guinness Irlannissa rakensi perinteikkään irlantilaisen köysiseinän, josta tuli lähes kuuluisa nähtävyys, joka halutaan kuvata Instagram-seinälle sekä tallentaa omaan tarinaan. Pystyisikö sinun yritys houkuttelemaan ihmisiä somen kautta paikan päälle?

3. Julkaise lisäarvoa
Sosiaalinen media on täynnä erilaisia sisältöjä – mieti etukäteen, miksi juuri teidän tiliä kannattaisi seurata? Mikäli et pysty vastaamaan kysymykseen yli kolmella eri argumentilla, on syytä vielä parantaa strategiaa. Yritykselle tärkeää on luoda lisäarvoa, jonka seuraajasi haluaa kuulla. Aseta itsesi seuraajasi kenkiin – mistä haluaisit oppia lisää tai mihin ongelmaan kaipaat ratkaisua? Tätä kautta pystyt rakentamaan katsojille lisäarvoa tuovaa sisältöä punaista lankaa tukien.

4. Ole aito
Aitous on vuoden 2018 ja lähitulevaisuuden sisältöjen teema. Älä yritä rakentaa brändistäsi kuvaa, mitä se ei ole. Pysy yrityksesi arvomaailmassa ja tuota sen mukaista sisältöä seuraajillesi. Turhan siloitellut kuvat ovat out ja esimerkiksi bloggaajien suosio on selkeässä laskussa. Syy, miksi tubettajat ovat olleet viimeiset vuodet suuressa suosiossa – löytyy juurikin aitoudesta ja samaistumisen tunteesta. Suora mainonta ei välttämättä kiinnosta seuraajaa, mutta aidot tarinat tuotteen ja brändin takana kiinnostavat.

5. “Think less. Act more. Fast.”
Usean yrityksen ongelmana on liian hidas prosessi sekä turhan varovainen ajatus siitä, mitä muut ajattelevat tai voimmeko julkaista tätä? Suosittelemme miettimään strategian etukäteen, mutta siitä ei kannata tehdä turhan hidasta projektia ainakaan sosiaaliseen mediaan. Tällä hetkellä sosiaalisen median sisällöissä tulevat huomatuksi ne, jotka pysyvät ajassa ja julkaisevat informatiivista sekä erilaista sisältöä.

Keväisin terveisin
Nella/team State of Angelia
 

 

Leave a Reply