YOUR MESSAGE. OUR PURPOSE.

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

State of Angelia: LinkedIn – ei kunnollisia haastajia, ei fake news-taistelua

Meillä oli ilo vierailla LinkedIn:in toimistolla San Franciscon ydinkeskustassa. Vierailu oli erityinen, sillä pääsimme muun muassa osallistumaan yriyksen joka tiistaiselle Taco Tuesdaylle (ja oli maistuvaa!). Yritys tuntui pitävän muutenkin hyvää huolta työntekijöistään esimerkiksi ilmaisella kattavalla lounaalla ja kahvilla, hieronnoilla sekä joka vuotisella hyvinvointirahalla.

LinkedIn:in yrityskulttuuri näyttää olevan avoin ja vierailijat otetaan lämpimästi vastaan, mikäli saa ensin kontaktin LinkedIn:in työntekijän. Samalla pääsee nauttimaan kupposen kahvia upealle kattoterassille, josta avautuu uskomattomat näkymät San Franciscon kauniin kaupungin ylle!

LinkedIn haastaa Hubspotin

Saimme vierailun aikana kuulla, että LinkedIn -palveluun on tulossa käyttäjälle muutoksia tulevien kuukausien aikana. Mitä nämä muutokset tarkalleen ovat –  ei yhtiö kuitenkaan voinut vielä paljastaa. Myynnin toimialaan kuitenkin satsataan, se on varmaa. LinkedIn:in Sales Navigator työkalu on kehittynyt yhtiön laajentumisen myötä erilliseksi tuotteeksi ja on samalla parhaillaaan yksi myyntityökalujen nopeiten kasvavista yritystasoisista SaaS-sovelluksista. Sales Navigator tulee haastamaan lähitulevaisuudessa muun muassa Hubspotin.

Yhtiö haluaakin panostaa tähän työkaluun lisäämällä säännällisin väliajoin käyttäjilleen ominaisuuksia. Lisäksi se tarjoaa ylläpitäjille ja käyttäjille koulutusta Sales Navigatorin tehokkaaseen käyttöön. Viimeisimpinä uudistuksina palveluun on lisätty muun muassa automaattisesti tallennetut hakuehdot.

Tulevilla uudistuksilla LinkedIn tulee varmasti vielä panostamaan Sales Navigatorin kasvuun sekä yhä monipuolisempiin toimintamahdollisuuksiin.

Ei haastajia, ei fake news-taistelua

Oikeastaan mielestäni LinkedIn:llä on markkinoilla kaikinpuolin hyvä tilanne. Kun tällä hetkellä monet muut sosiaalisen median alunperin yksityiskäyttöön tarkoitetut kanavat, kuten Facebook, taistelevat valeuutisointia vastaan ja palkkaavat valtavasti lisää työntekijöitä moderoimaan sisältöä – ei LinkedIn:llä ole samankaltaisia huolia. Sen sisältö on pysynyt asiallisena ja työelämään keskittyvänä. Haastatellessamme yrityksen työntekijää, hän kertoi, että ihmiset eivät halua julkaista LinkedIn:ssä sisältöä, joka aiheuttaisi heidän näkökulmastaan ongelmia. Samalla LinkedIn:illä ei ole varteenotettavia kilpailijoita markkinoilla, kuten muilla somekanavilla.

Noin vuosi sitten Microsoft osti LinkedIn:in. Microsoft pystyy tekemään linkityksiä ohjelmiensa ja LinkedIn:in kaikkien tietojen välissä – tähän menee kuitenkin aikaa ja yhdentymisen vaiheet näkyvät askeleitttain. Uskon, että myös tämä on näkyvissä tulevissa palvelun ominaisuuksissa.

Aurinkoisin terveisin

Nella

 

Leave a Reply