YOUR MESSAGE. OUR PURPOSE.

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Miksi sinun pitäisi markkinoida Z-sukupolvelle?

On aika suunnata katseet kohti Z-sukupolvea, sillä heistä vanhimmat ovat jo työelämässä ja heidän ostovoimansa kasvaa. Mitä siis pitää tietää tästä digisukupolvesta, ja miksi heille kannattaa markkinoida? Se selviää, kun jatkat lukemista.

Keitä ovat Z-sukupolvi?

1996 jälkeen syntyneet luetaan Z-sukupolveen. Sukupolvi on kasvanut digitaalisuuden keskellä ja nimitykset iGens ja diginatiivit kuvaavatkin hyvin tätä sukupolvea. He eivät osaa ajatella aikaa ennen tietokoneita ja elävät onlinessa. Älylaitteet hallitsevat heidän jokapäiväistä elämää. He ovat videoiden ja hakujen suurkuluttajia. Maailman tullessa globaalimmaksi, vaikutukset heijastuvat tähän sukupolveen, sillä he ovat hyvin sosiaalisia ja suvaitsevaisia. Heidät on kasvatettu uskomaan itseensä, luovuuteensa ja tekemään töitä unelmiensa eteen.

“Sometimes the smartphone look like a body extension rather than a separate device.”

Tilastokeskuksen tutkimuksen mukaan Suomessa 2017, 16-24-vuotiailla yli 95% oli oma älypuhelin käytössään. Se on 15% enemmän kuin keskiarvolla suomalaisista. (https://www.stat.fi/til/sutivi/2017/13/sutivi_2017_13_2017-11-22_kat_002_fi.html)

Kulutuspäätös tehdään usein vaikuttajien kautta 

Teknologian ja sisällön parissa kasvanut sukupolvi on vähemmän keskittymiskykyinen, kuin edeltäjänsä. Tämän vuoksi erityisesti videot tekevät sukupolveen vaikutuksen ja YouTube on yksi suosituimmista kanavista. Videoita selaillaan nopeasti ja sisällöllä on keskimäärin 8 sekuntia aikaa tehdä vaikutus, tai he vaihtavat mielenkiintoisempaan. Sisällön on herätettävä huomio välittömästi. Vahva visuaalisuus näkyy myös kommunikaatiossa, sillä emojit ja videot ovat tekstiä useimmin käytetty.

70% heistä katsoo YouTubea 2h päivässä

36% heistä viettää videon parissa 4h

Vahvasti onlinessa oleskeleva sukupolvi on luonnollisesti myös sosiaalisen median suurkuluttajia. Sosiaalinen media on ikään kuin sosiaalisen elämän jatke. Jos brändiltä ei löydy sisältöä sosiaalisesta mediasta, valitaan mieluummin sisältöä tuottava brändi. Pelkkä sisältö ei riitä tälle sukupolvelle, vaan he haluavat brändin viestivän kuten ystävänsä, olemalla mielenkiintoinen ja aito. Brändin pitää olla myös ajan hermoilla ja antavan asiakaspalvelua sosiaalisen median kautta. Z-sukupolvelle hyvän tekeminen on tärkeä arvo ja toivovat myös brändien toimivan niin. Ostopäätökset tapahtuvat nopeasti onlinessa, sisältöön ja arvoihin peilaten. Vaikuttajat vaikuttavat vahvasti ostopäätöksiin, sillä tämä sukupolvi kuuntelee mieluummin ystäviä ja vaikuttajia, kuin mainostajaa.

Heidän elämänsä on lapsesta asti ollut kiireistä ja suunniteltua, joten tuote, palvelu tai kokemus, joka helpottaa heidän elämäänsä on ostoslistalla tällä sukupolvella.  Palvelumuotoilu on yleisesti puhututtanut aihe, mutta tämä sukupolvi edellyttää sitä kaikilta brändeiltä.

Huomiota kannattaa kiinnittää myös siihen, että sukupolven vanhemmat kuuntelevat tarkasti tämän sukupolven mielipiteitä. Z-sukupolvella on vahva vaikutus vanhempien ostopäätöksiin. Moni markkinoijat on ymmärtänyt tämän kampanjoissaan. Automarkkinoilla esimerkiksi on vedottu tähän nuorempaan sukupolveen perheen auton valinnassa.

Pidä ainakin nämä mielessä:

  1. Diginatiivit osaavat sosiaalisen median ja ovat onlinessa.
  2. Video is the king!
  3. Hyvä käyttöliittymä kaiken A ja O.
  4. Sisällön tulee herättää huomio heti – olemalla tarttuvaa, sekä mielenkiintoista.
  5. Vaikuttavat suuresti vanhempien ostoihin.

He uskovat omaan ainutlaatuisuuteen, enemmän kuin täydellisyyteen. Haluavat myös brändien olevan ainutlaatuisia ja tuottavan lisäarvoa heidän elämäänsä.

Me ollaan Angeliassa otettu ilolla vastaan tämä sukupolvi ja tuotetaan sisältöjä heidän tarpeisiinsa. Jos herää lisää kysymyksiä tai halua markkinoida tälle sukupolvelle, me ollaan täällä auttamassa!

Content creator trainee

Julia 

julia@helsinking.com

 

Leave a Reply