YOUR MESSAGE. OUR PURPOSE.

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Kalifornia johdattaa USA:n taloutta – suuret teknologiayhtiöt ja trendit menestyksen kulmakivinä

Mikäli Kalifornia olisi oma valtionsa, olisi se maailman lähes viidenneksi suurin talousalue. Presidentti Trump vieraili Kaliforniassa menneenä tiistaina, jonka johdosta osavaltion asema Yhdysvaltain talousmahtina nousi isosti otsikoihin. Bloombergin  artikkelin mukaan Kalifornia johdattaa maan taloutta ja samalla vie sitä eri suuntaan presidentti Trumpin politiikasta. Mitä tahansa presidentti sanoo, tekee tämä osavaltio asiat omalla tavallaan.

Kalifornian talous on suuremmassa nousujohteessa kuin koskaan aiemmin. Osavaltion talous ajautui alamäkikierteeseen 2000-luvun alkuvuosina. Vuonna 2014 osavaltio kirjasi ensimmäisen ylijäämäisen budjetin yli 7 vuoteen – tästä suunta on ollut huimasti ylöspäin. Eikä se ole ihme, kun alueelta löytyy tämän hetken suurimpia yrityksiä kuten Amazon, Google, Apple sekä Facebook.

Mikään valtio ei ole viime vuosina asettanut niin monia lakeja muun muassa fossiilisten polttoaineiden säätelystä edistääkseen puhdasta energiaa. Täällä sijaitsee noin 20 130:sta Pohjois- ja Etelä-Amerikassa olevista yrityksistä, jotka suosivat puhdasta energiaa. Lisäksi Kalifornia on yksi tärkeimmistä syistä, USA:n uudelle talouskasvulle sitten 2008 finanssikriisin jälkeen. 

Media ja hyvinvointiala vahvoja suunnannäyttäjiä

Los Angeles on ollut kautta aikojen tunnettu maailman pääelokuva- ja viihdekeskuksena. Tätä se on vahvasti edelleen – tämän lisäksi kaupunki on mediayhtiöille ja -tuotannoille kannattava valinta. Säät ovat lähes tulkoon aina suotuisat ja esimerkiksi asumisen hinnat edullisemmat (huom. ei edulliset) kuin Piilakson alueella. Piilaksossa ovat vahvasti läsnä teknologiayhtiöiden suurimmat jätit kuten Google, Apple ja Facebook.

Median lisäksi osavaltio on hyvin tunnettu hyvinvointibuumeistaan ja se näkyy vahvasti myös tällä hetkellä – kaikenlaiset hyvinvointiyritykset ovat nousukiidossa, erityisesti “Health Tech”. Hyvinvointi näkyy vahvasti ihmisten joka päiväisessä arkielämässä niin ruokien, vaatteiden kuin liikuntatrendien valinnassa. Syy tähän voi löytyä 1930-luvulla alkaneesta fitness-buumista Los Angelesista Venice Beachin alueelta.

Lähde: Bloomberg – California Leads U.S Economy, Away From Trump (2017) 

Nella / Team Angelia

Leave a Reply