YOUR MESSAGE. OUR PURPOSE.

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Generation Z – “Facebookin käyttö nuorten keskuudessa tulee vasta silloin loppumaan, kun tilalle tulee joku tämän korvaava sovellus.”

Haluaisin tässä postauksessa kertoa Facebookin nuorten muoti- ja kirppisryhmästä, nimeltään Hypend. Hypend tuli minulle tutuksi, kun muutama kaveri oli jo liittynyt siihen ryhmään Facebookissa elokuussa 2017, niin päätin myös itse liittyä mukaan. Hypend on nuorten suosima kanava, koska siellä on muoti ja keskustelu samassa paikassa.

Hypendin alkuperäinen tarkoitus

Hypend-ryhmän alkuperäinen tarkoitus oli olla keskustelufoorumi, jossa keskustellaan tämän hetkisistä trendeistä ja muodista. Hypend on alkanut muuttumaan siitä, koska ryhmään on tullut kasapäin uusia käyttäjiä ja nykyään Hypend:issä julkaisuissa suuressa osassa on myös myynti-, osto- ja vaihtokauppa.

Hypend:in ylläpitäjät pyrkivät pitämään ryhmän feedin puhtaana turhista julkaisuista, koska se täyttyy nopeasti niistä.

Tämän takia ylläpito on alkanut tehdä muille julkaisuille, kuten myyntijulkaisuille, erillisen langan eli julkaisut eivät tule enää ryhmän feediin. Ihmisten kautta on myös alkanut tulemaan enemmän“resellereitä”, jotka ostavat vaatekappaleen vain rahallisen voiton perässä ja tätä käy myös ryhmän sisällä.   

Mistä tämä nuorten kiinnostus tätä ryhmää kohtaan oikeen tulee?

Nuoret haluavat jotain spessumpaa lenkkaria tai vaatekappaletta, joka poikkeaa jopa vähän normista. Vaatteet, mitä tässä ryhmässä myydään ovat ns “haippivaatteita” eli vaatteita, jotka ovat tällä hetkellä kovassa huudossa, myös rajallisuutensa vuoksi vaikea saada ostettua netistä, joten tämä ryhmä on loistava paikka ostaa niitä vaatteita. Kiinnostusta tätä ryhmää kohtaan tulee myös siitä, että tästä ryhmästä löytyy todella hyvä valikoima erilaisia vaatteita, koska tässä ryhmässä on just ne tyypit, jotka näitä vaatteita käyttää. Hypend on myös todella helppokäyttöinen, jos vaikka haluaa ostaa tämänhetkisiä trendivaatteita uusina tai käytettyinä ihmisiltä, niin tämä on oikea ryhmä siihen. Juuri näiden syiden takia minäkin liityin tähän ryhmään.

Miksi Hypend tehtiin juuri Facebookiin?

Facebook alustana tällaiselle ryhmälle oli paras. En voisi ajatellakaan, että tämä olisi jollain muulla alustalla, koska Facebook ryhmissä muutkin kuin ylläpitäjät pystyvät julkaisemaan ryhmän seinälle sisältöä.

Nuorten Facebookin käyttö ja Hypendin tulevaisuus?

Nuorten Facebookin käyttö ja aktiivisuus on vähentynyt. Nykyään nuoret just keskittyy siellä videoiden jakamiseen kavereiden kesken ja eri Facebook ryhmissä käymiseen.

An phone with the Facebook app open next to Scrabble pieces arranged in the words “social media”

Nykyään siihen oman Facebook-seinän postauksiin tai profiilikuviin ei keskitytä enää, vaan siihen mitä sieltä Facebookista löytyy. Luulen, että Facebookin käyttö nuorten keskuudessa tulee vasta silloin loppumaan kokonaan, kun Facebookin tilalle tulee joku korvaava sovellus.

Hypendin käytön tulevaisuudesta voisi sanoa sen, että ei se ihan lähiaikoina ainakaan tule loppumaan. Uskoisin, että Hypend pysyy vielä pitkään pinnalla, koska se on ainakin vielä tällä hetkellä aika ykköspaikka nuorten keskuudessa ostaa vaatekappaleita, ellei osta kaupasta tai tilaa netistä. Luultavasti Hypend tulee vielä, jonkin verran nousemaan tämän hetkisestä käyttäjämäärästä.

Miten yritykset voivat hyödyntää tämänkaltaisia ryhmiä?

Yritykset voisivat tarkkailla juuri tämänkaltaisia nuorten muoti ryhmiä ja sitä kautta tuoda omiin valikoimiin samoja vaatteita, jos niistä on kysyntää ryhmässä niin on myös kaupassa.

 

Samanlaisia Facebook ryhmiä löytyy myös enemmän!

  • The Basement on englanninkielinen osta ja myy tyyppinen ryhmä ja siellä on noin 76 000 jäsentä.

 

  • (Buy Sell Trade Kicks ,Bape, Supreme, Palace, BBC ,and Stussy) HypebeastCon on myös englanninkielinen ryhmä, jossa myydään,   ostetaan ja vaihdetaan vaatteita. Ryhmässä on noin 56 000 jäsentä.

 

Henkka

Trainee / Helsinking

Leave a Reply